De Boeck heeft meteen grootse plannen met KV Kortrijk

De Boeck heeft meteen grootse plannen met KV Kortrijk
Vrijdag 23 maart 2018 - 16:30   I  

Glen De Boeck zette donderdag (eindelijk) zijn handtekening onder een nieuw contract bij KV Kortrijk. De man die 'De Kerels' bijna naar een plaatsje in play-off 1 wist te leiden moet de komende seizoenen voor continuïteit zorgen in het Guldensporenstadion. En De Boeck heeft grootse plannen.

Dat de contractverlenging lange tijd op zich liet wachten, vinden ze bij Kortrijk niet meer dan normaal. "Eerst wilden we het na de terugwedstrijd voor de beker bespreken, maar dan was het te druk omdat we nog voor play-off 1 gingen, daarna was Glen enkele dagen met vakantie in Spanje, maar ik wist altijd wel dat we eruit zouden geraken", aldus algemeen manager Leterme.

Ook De Boeck maakte zich nooit echt zorgen. "Vier weken is uiteindelijk niet zo lang om alle twee tevreden te zijn. Beter zo dan dat één partij zich achteraf niet gelukkig voelt. Ik heb vrede met de uitkomst", aldus de trainer. De Boeck heeft overigens grootse plannen met Kortrijk. "Ik heb garanties gekregen op sportief vlak dat de ploeg zo veel mogelijk zal worden bijeengehouden en versterkt op de posities waar dat nodig is, ook inzake de verbeteringen qua infrastructuur. En in het financiële luik hebben we elkaar ook kunnen vinden."

Contract van onbepaalde duur

Net als Philippe Clement bij KRC Genk tekende De Boeck bij Kortrijk een contract van onbepaalde duur. Zo hebben beide partijen het recht om de overeenkomst op elk moment met een redelijke opzegtermijn te beëindigen. "Een gemeenschappelijke keuze", verduidelijkt Leterme. "Het geeft vooral onze intentie aan om op lange termijn samen te werken."

De Boeck is het helemaal eens met zijn werkgever. "Kortrijk heeft mij de kans geboden om me weer in de markt te zetten. Je weet nooit hoe lang je samen kunt doorgaan, het kan best vijf jaar zijn." Maandag zal de club ook aan de andere stafleden - Lorenzo Staelens, Wouter Vrancken, Karsten Vandendriessche en Cédric Berthelin - een contractvoorstel doen.

Poll: Kan De Boeck Kortrijk volgend seizoen naar play-off 1 leiden?

TAGS  I  De Boeck  I   KV Kortrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024