Leekens heeft meteen gigantisch probleem als bondscoach van Hongarije

Zaterdag 24 maart 2018 - 13:20   I

Georges Leekens heeft nog niet echt zieltjes kunnen winnen in Hongarije. De bondscoach van de Hongaren leed een wel zeer pijnlijke nederlaag tegen het bescheiden Kazachstan. Voor een goed begrip: Hongarije heeft zich niet geplaatst voor het WK.

De Hongaren, 50ste op de wereldranglijst, gingen tijdens een oefeninterland in de  Groupama Arena in Boedapest tegen Kazachstan (136ste op de FIFA-ranking) met 2-3 onderuit.

Al na tien minuten stond Hongarije 0-2 achter. In de 21ste minuut scoorde Szakai de aansluitingstreffer. Toch ging Hongarije nog met een 1-3-achterstand de rust in. Invaller Nemeth scoorde halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg van Leekens niet.

Taalprobleem

Na de wedstrijd was Leekens niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg, maar echt indruk kon hij niet maken. De Hongaar Dániel Böde vertelde na de wedstrijd zelfs dat hij Leekens niet eens begreep, want het Engels van de Hongaar is niet goed genoeg.

“Ik ging direct naar de douche. De trainer zei een paar woorden, maar mijn Engels is niet goed. Ik begreep het niet en de anderen vertaalden het ook niet", aldus Böde volgens Het Laatste Nieuws.

Scherpe Leekens

Leekens zelf was bijzonder scherp na de wedstrijd. Hij vond dat Hongarije veel te eenvoudig de doelpunten weggegeven heeft. Kerstmis is al een tijdje voorbij volgens Leekens.

We konden ons vier dagen voorbereiden op deze wedstrijd, dus het zou een wonder zijn geweest als al onze oplossingen en ideeën geslaagd zouden zijn. We hadden het wel beter moeten doen. Kerstmis is al lang voorbij, maar we scoorden nog steeds doelpunten voor onze tegenstander”, vertelde de bondscoach.“Er was geen probleem met onze motivatie, maar het team was vaak te timide. Het is een bewijs dat het niet mogelijk is om dergelijke fouten internationaal te maken.”

Poll: Blijft Leekens lang aan het roer staan van Hongarije?