'Martinez 'bezwijkt' kort voor WK onder de grote druk'

'Martinez 'bezwijkt' kort voor WK onder de grote druk'
Dinsdag 27 maart 2018 - 18:20   I   door Redactie

Vanavond spelen de Rode Duivels een oefeninterland tegen Saudi-Arabië. Normaal is dat altijd een moment om wat te testen en uit te proberen. Toch kiest Roberto Martinez voor zijn sterkst mogelijke opstelling. Daar heeft hij goede redenen voor. De bondscoach voelt immers de druk, zo stelt Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad.

"De bondscoach ziet de boemerang al zweven. Als het tegen Saudi-Arabië niet loopt zoals het moet, zal er al snel naar deze alternatieve voorbereiding worden gewezen", meent Vandewalle. "Martinez legde door deze werkwijze een groot deel van de verantwoordelijkheid bij de spelers, die zich ondanks de extra rust toch niet te buiten mochten gaan aan excessen. De clubs, de broodheren van de spelers, kijken ook geïnteresseerd toe."

"Martinez is alvast op zijn hoede. Er zijn immers ook de uitlatingen van Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois die vinden dat de progressie bij de Rode Duivels niet snel genoeg gaat. Daarom zal Martinez vandaag niet met een experimenteel elftal op de proppen komen. 'Ons normale elftal van in de voorronde in ons normale systeem', zei hij. Het is nochtans een oefenwedstrijd, dienen die niet om wat dingen uit te proberen?"

Poll: Moet Martinez veel experimenteren in de oefenwedstrijden?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024