Degryse weet het zeker: "Dat wordt Martinez zijn titularisploeg op het WK"

Degryse weet het zeker:
Woensdag 28 maart 2018 - 10:40   I  

De Rode Duivels speelden, in tegenstelling tot andere landen, maar één oefenwedstrijd in plaats van twee. Dat betekent ook dat Martinez 90 minuten minder de tijd had om zijn ploeg voor het WK uit te proberen. In de tweede helft voerde de bondscoach wel wat wissels door om wat spelers uit te proberen.

Volgens Marc Degryse is vooral de ploeg die aan de wedstrijd begon een goede indicatie van het basiselftal van Martinez. Verander Mignolet door Courtois en je weet volgens de analist meteen met welke ploeg Martinez zal starten op het WK.

"Op Courtois na begon Martínez in zijn sterkst mogelijke opstelling. Dit was een eerste indicatie van wat zijn titularisploeg zal zijn. De meeste andere grote landen hebben in deze periode twee wedstrijden gespeeld. Martínez gaf de voorkeur aan rust en herstel en koos voor één oefenpartij, dan vind ik het ook logisch dat hij die wedstrijd met zijn typeploeg start", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Kevin De Bruyne doet wat hij alleen kan

Degryse zag twee grote uitblinkers. Romelu Lukaku scoorde twee keer en was bij elke aanval betrokken. Een sterke prestatie dus van de spits van Manchester United. De Bruyne was ook zijn geniale zelve gisteren en bewees dat die rol lager op het middenveld hem écht licht.

"De eerste goal van Lukaku werd niet toevallig ingeleid door Kevin De Bruyne, die andere uitblinker. Vanuit die rol als spelverdeler, iets lager op het veld. Hij heeft die splijtende pass, zoals niemand anders dat kan. Met één pass kan hij van overal op het veld een verdediging openrijten en iemand alleen voor doel zetten. Na de rust deed hij dat twee keer met Mertens en nog een keer buitenkantje voet op Lukaku."

Poll: Is dit de best mogelijke ploeg?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Degryse  I   Lukaku  I   De Bruyne

woensdag 10 augustus 2022

dinsdag 9 augustus 2022

maandag 8 augustus 2022

zondag 7 augustus 2022