Kompany komt met erg opvallende reden voor keuze voor Saudi-Arabië

Kompany komt met erg opvallende reden voor keuze voor Saudi-Arabië
Woensdag 28 maart 2018 - 18:20   I  

De Rode Duivels speelden, in tegenstelling tot andere landen, maar één oefenwedstrijd in plaats van twee. Dat betekent ook dat Martinez 90 minuten minder de tijd had om zijn ploeg voor het WK uit te proberen. In de tweede helft voerde de bondscoach wel wat wissels door om wat spelers uit te proberen.

In tegenstelling tot andere grote voetballanden speelden de Rode Duivels maar tegen het bescheiden Saudi-Arabië. Nochtans wilden veel analisten en fans de Duivels wel eens aan het werk zien in een echte topwedstrijd tegen grotere landen.

Kompany heeft dan weer een erg opvallende reden waarom de keuze voor Saudi-Arabië een goede keuze was. "Je kan je leeglopen tegen Spanje, tegen Brazilië of Argentinië. Noem ze maar op, die landen. Maar het was niet nodig om nu al veel in onze kaarten te laten kijken. Er komt nog een oefeninterland tegen Portugal aan. En als we straks op het WK tegen Engeland moeten, zijn we hopelijk al gekwalificeerd voor de volgende ronde. Dan hebben we genoeg wedstrijden gehad tegen landen van een ander kaliber. Trouwens, je wordt geen kampioen in vriendschappelijke wedstrijden, hé", aldus Kompany volgens Het Laatste Nieuws.

Sterker dan Panama en Tunesië?

Op het WK nemen de Belgen het op tegen Panama en Tunesië, twee mindere tegenstanders. Kompany denkt dan ook dat Saudi-Arabië misschien zelfs sterker is dan deze landen. Dat we hier nu 4-0 gewonnen hebben, moet de Duivels dan ook geruststellen.

"Saoedi-Arabië staat straks wel op het WK, hé", repliceerde Kompany. "Voor elk land dat naar Rusland mag, moet je respect hebben. We kunnen er niet naar de achtste finales gaan zonder dat we winnen van Panama en Tunesië - ik weet niet of die sterker zijn dan Saoedi-Arabië."

Poll: Was Saudi-Arabië een goede tegenstander?

TAGS  I  Kompany  I   Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024