Vanaken over ploeggenoot: "Hij wordt onderschat bij Club"

Vanaken over ploeggenoot:
Donderdag 29 maart 2018 - 06:25   I   door Redactie

Hans Vanaken is klaar om te schitteren in de play-offs moet Club Brugge. Blauw-zwart begint als de grote favoriet, want de voorsprong op Club bedraagt zes punten. Dat is heel wat en dus mag Club Brugge het eigenlijk niet meer weggeven. De thuiswedstrijden worden cruciaal, zo stelt Vanaken.

“De thuiswedstrijden worden cruciaal, ja. Als je die zo goed als allemaal kan winnen, ben je kampioen. In twee van de vijf uitwedstrijden iets meegrissen, kan dan al volstaan. Niet vergeten: we zijn al twee jaar ongeslagen in eigen huis. Dat weet een tegenstander ook. En je hebt dan nog eens 30.000 man die schreeuwen, wij die druk uitoefenen: dan word je als tegenstander naar de keel gegrepen", zegt Vanaken in Het Nieuwsblad.

Vanaken vestigt ook nog eens extra op Nakamba. “Het draait goed, dus iedereen heeft al in the picture gestaan. Maar misschien wordt Nakamba nog onderschat. Op zijn positie is hij supergoed. Zowel in de balrecuperatie als in de opbouw kan hij zijn ding doen. En keihard in de duels.”

Beste vorm ooit

Vanaken is uitstekend in vorm. Beter in vorm was hij nog nooit in zijn carrière. “Voor zo'n langere periode? Dat denk ik niet. De vorm die ik sinds Nieuwjaar te pakken heb, is wellicht de beste uit mijn carrière. Als je schoten binnen gaan, je assists worden afgemaakt, dan geeft dat een fantastisch gevoel.”

Poll: Vind jij dat Nakamba nog onderschat wordt?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge  I   Nakamba

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024