Sa Pinto heeft fikse waarschuwing voor Anderlecht en Club Brugge

Sa Pinto heeft fikse waarschuwing voor Anderlecht en Club Brugge
Donderdag 29 maart 2018 - 16:29   I  

Sa Pinto heeft er op zijn zachtst uitgedrukt toch een speciaal seizoen opzitten bij Standard. Hij kwam vaak onder vuur te liggen, maar bereikte uiteindelijk toch play-off 1 én won de Beker van België. Geen slecht rapport, maar toch wordt hij komende zomer misschien aan de kant geschoven door Michel Preud'homme.

Toch is de balans overwegend positief. Standard is terug een ploeg geworden waar de tegenstanders rekening mee moeten houden. Dat hebben Anderlecht en Club Brugge zelf mogen ondervinden in de beker en als het van Sa Pinto afhangt zullen ze dat ook in play-off 1.

"Wij zijn Standard en wij moeten altijd meedoen in play-off 1. We zijn er in geslaagd om terug vuur naar Sclessin te brengen en dat is geweldig. We hebben ook het respect van de tegenstanders teruggewonnen. Zelfs als we niet altijd de beste resultaten neerzetten, komen ploegen als Anderlecht en Club Brugge toch met angst én respect naar Sclessin afgezakt."

Er staat een ploeg

Waar Sa Pinto duidelijk in geslaagd is, is om een echte ploeg neer te zetten. De spelers gaan voor elkaar door het vuur nu en met Carcela en Edmilson heeft Standard bovendien ook nog eens spelers die het verschil kunnen maken. Toch een grote verdienste van Sa Pinto.

"We hebben terug de goede spirit gevonde, die van het 'oude Standard'. We zijn verbonden door elkaar omdat we het gevoel hebben dat we het moeten opnemen tegen iedereen. Wij tegen de rest, wij tegen onrechtvaardigheid. Het is door die spirit dat we dit seizoen mooie resultaten kunnen boeken", aldus Sa Pinto.

Poll: Denkt u dat Anderlecht kan gaan winnen op Sclessin?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   Club Brugge  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024