Analisten keihard: "Een onwaarschijnlijke blunder van Vanhaezebrouck"

Analisten keihard:
Donderdag 29 maart 2018 - 22:47   I  

Hein Vanhaezebrouck staat nu al enkele maanden aan het roer bij RSC Anderlecht, maar volgens sommige analist is de hand van de trainer nog niet helemaal te zien bij paars-wit. Zo begrijpen Jan Ceulemans, Eric Van Meir, Geert De Vlieger en Eddy Snelders sommige keuzes van Vanhaezebrouck niet.

“Het is aan een trainer om het niveau van zijn spelers op te tillen. En mee te krijgen in zijn verhaal. Het Kevin De Bruyne-verhaal bij Manchester City. Bij Kortrijk en Gent slaagde Vanhaezebrouck er wél in het beste uit de spelers te halen. Daar maakte hij van zesjes en zeventjes achtjes en negentjes", vertelt De Vlieger in Het Nieuwsblad.

“Geert, Kums weet toch precies wat Vanhaezebrouck wil?", vraagt Ceulemans zich onmiddellijk af. "Maar ik heb nog maar heel weinig goede matchen van hem gezien", benadrukt de ex-spits van Club Brugge. Eddy Snelders is dan weer van mening dat Anderlecht niet goed handelde in januari. “Anderlecht moet niet wijzen naar de overname. De ploeg pruttelde al daarvoor. En wintertransfers geven bijna nooit meteen een meerwaarde. Al doet Saief het aardig. ­Morioka heeft nog een aanpassingsperiode nodig. Anderlecht is Waasland-Beveren niet. Minder ruimte, andere spelers die de bal opeisen.”

"Ze kunnen Deschacht nog gebruiken"

Jan Ceulemans kan nog steeds niet geloven dat Vanhaezebrouck met Deschacht één van zijn meest ervaren spelers naar de beloften stuurde. “Dat Hein dan Deschacht naar de B-kern verwijst, daar kan ik niet bij. Ze kunnen hem nog goed gebruiken.” Eddy Snelders gaat zelfs nog een stap verder: “Een onwaarschijnlijke blunder van Vanhaezebrouck", aldus de analist. En Eric Van Meir vreest dat het voorbij is voor Deschacht: “In één woord: pijnlijk. Fin de carrière.”

Poll: Moet Deschacht terugkeren in de A-kern?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Deschacht  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024