Kums: "Hij wordt de verrassing van de play-offs"

Kums:
Zaterdag 31 maart 2018 - 15:40   I   door Redactie

Sven Kums werd voor vele miljoenen binnengehaald. Toch kan de voormalige Gouden Schoen de hoge verwachtingen niet inlossen. Nochtans kan Anderlecht de beste Kums gebruiken in de titelstrijd. Paars-wit moet immers zes punten inhalen op Club Brugge in Play-off 1.

"'t Is een seizoen met ups en downs. De start was ingewikkeld, ook door mijn relatie met de vorige coach (René Weiler, red.). Ik heb het daar moeilijk mee gehad - je neemt dat onvermijdelijk mee naar huis, zonder weliswaar in een hoekje weg te kruipen -, maar inmiddels gaat het beter. Ik vind steeds beter mijn draai. Nu wil ik die lijn doortrekken", aldus Kums in Het Laatste Nieuws.

Steeds wordt de vergelijking met zijn topperiode bij AA Gent gemaakt."Ik scoorde toen veel (dertien keer in de competitie, red.), maar ik had wel een andere rol. Neto stond naast me en dacht heel defensief - hij kuiste alles op. Nu speel ik meestal met Adrien Trebel, die aanvallend ingesteld is. Ook al kom ik zelf ook graag in de box: tegenwoordig is het mijn taak om het evenwicht te bewaren."

Kums gelooft erg in zijn ploegmaat Lazar Markovic. "Wie de verrassing van de play-offs wordt? Hopelijk iemand van ons. Spontaan schiet Lazar Markovic door mijn hoofd. Hij is fysiek in orde, heeft talent, kan makkelijk een man voorbij en scoort vlot. Hij kan een wapen zijn."

Poll: Denk jij dat Markovic de grote verrassing kan zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I   Kums  I   Markovic

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024