Sterk Kortrijk maakt meteen brandhout van Waasland-Beveren

Zaterdag 31 maart 2018 - 19:49   I

KV Kortrijk is met een klinkende overwinning aan play-off 2 begonnen. De ploeg van Glen De Boeck greep dan wel nipt naast een plekje in play-off 1, maar tegen Waasland-Beveren was geen spoor van ontgoocheling te merken. Het werd uiteindelijk 4-1, na onder meer twee treffers van Teddy Chevalier.

De vlam zat onmiddellijk in de pan in het Guldensporenstadion. Na amper drie minuten opende Chevalier de score. Ndiaye prikte al snel tegen, maar met zijn tweede van de avond bracht Chevalier Kortrijk opnieuw op voorsprong. Op slag van rust maakte Ouali er 3-1 van en kon de thuisploeg met een bonus van twee doelpunten gaan rusten.

Na de pauze probeerde Waasland-Beveren zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar dat lukte niet. Integendeel: in de slotfase legde Ajagun de 4-1-eindstand vast. En zo is het meteen duidelijk: Kortrijk is niet van plan om in play-off 2 op zijn lauweren te rusten.

Poll: Kan Kortrijk nog Europees voetbal afdwingen via play-off 2?