Dury reageert verrassend op gemiste strafschop van Hamdi Harbaoui

Dury reageert verrassend op gemiste strafschop van Hamdi Harbaoui
Maandag 02 april 2018 - 07:45   I  

Gisteren was er niet alleen spektakel in play-off 1, ook Zulte Waregem en Leuven speelden een onderhoudende pot voetbal aan de Gaverbeek. Na een spannend slot werd het uiteindelijk toch 2-2, al had Zulte Waregem in extremis ook de volle buit thuis kunnen houden. Harbaoui kreeg een uitgelezen kant vanop de stip.

In de eerste helft had de Tunesische spits van Essevee al een strafschop benut, dus zelfverzekerd ging hij achter de bal staan in het slot van de wedstrijd. Zijn poging vloog op de paal en Leuven ging zo toch nog met een punt naar huis.

Wie na de wedstrijd een boze Dury verwachtte, kwam bedrogen uit. De trainer van Zulte Waregem gaf zelfs alle credits aan Harbaoui. "Over de gemiste penalty is mijn visie simpel. Als je geen penalty trapt, kan je ook niet missen. Dus alle credits voor Harbaoui, die ons al veel diensten heeft bewezen. Er zijn nog negen matchen, we gaan onze tanden nog wel tonen."

Zwak verdedigen

Over de tegendoelpunten was Dury wel minder te spreken. Zulte Waregem gaf de doelpunten veel te gemakkelijk weg en dan maak je het jezelf altijd moeilijk. De uitslag was na de wedstrijd dan ook erg zuur, want deze wedstrijd had Zulte Waregem moeten winnen.

"Dit is zuur. We controleerden 95 procent van de match. We werden wat gediend door de rode kaart, maar we hebben zelf ook heel offensief gevoetbald. Alleen is het spijtig dat we geen derde goal maken. Zij scoren twee keer omdat wij niet scherp verdedigen", aldus Dury volgens Sporza.

Poll: Gaat Zulte Waregem zich dit gelijkspel nog beklagen?

TAGS  I  Zulte Waregem  I   OH Leuven

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024