Vanhaezebrouck onder vuur: "Lompigheid en bedroevend"

Vanhaezebrouck onder vuur:
Dinsdag 03 april 2018 - 08:40   I   door Redactie

Hugo Camps neemt geen blad voor de mond. In zijn column in Het Laatste Nieuws haalt hij zwaar uit naar Hein Vanhaezebrouck. Aanleiding is het feit dat de coach van Anderlecht na de wissel van de 18-jarige Alexis Saelemaekers de trainer hem geen handje gaf.

"Alexis Saelemaekers drentelde nog even in de rug van zijn coach. Hij wachtte op een handje na de wissel. Een overweldigend applaus van de supporters galmde door het stadion, maar de hand van de coach kwam niet. Hein bleef maar als een wilde gesticuleren naar de spelers in het veld. Het was toch een zwart randje op het debuut van de achttienjarige belofte", aldus Camps.

Warmte van Sa Pinto

"De omissie van Vanhaezebrouck tikt aan bij gevoelige spelers. Er zit al langer roest op de sociale antennes van deze karwatscoach. Eerder al brandde hij spelers publiekelijk af. Met naam en toenaam. Ook deze zondag spuugde hij de naam Morioka uit na een misser op de paal."

"Hein mist de warmte van Sá Pinto voor zijn spelers. Hij past het begrip vrijheid van meningsuiting naar de letter toe. En altijd striemend. Dan komen voetballers ook niet meer het veld op met de gedachte aan een cadeautje voor de coach. Ze zien alleen de schoolmeester met een lat staan."

"Is de genadeloosheid van Vanhaezebrouck overtuiging of is het lompigheid? Onverschillig blijven voor de hunkering van een jongen naar een handje van zijn coach is alvast bedroevend."

Poll: Is Vanhaezebrouck de juiste man op de juiste plaats?

TAGS  I  Camps  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024