'Standard serieus in de problemen door trainer Sa Pinto'

'Standard serieus in de problemen door trainer Sa Pinto'
Woensdag 04 april 2018 - 13:20   I  

Standard is uitstekend begonnen aan play-off 1. Het won tegen Charleroi en kon zo wat dichter bij de tweede plek in het klassement sluipen. Sa Pinto haalde eerder al met Standard de beker binnen en zou nu erg graag goede play-offs draaien. Toch haalde de Portugees verschroeiend uit naar de pers afgelopen weekend na de wedstrijd. Volgens hem wordt hij onheus behandeld in de media.

“Iedereen was het erover eens toen ik hier aankwam: Standard zat in een moeilijke situatie”, tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Sa Pinto. “Zoals jullie weten, heb ik de ploeg helemaal herbouwd. Bij mijn komst was alles anders. De werkmethode, de regels, de communicatie. Alles. Ik zeg niet dat mijn voorgangers het slecht deden - ik heb respect voor mijn collega’s. Maar I do it my way, ik doe het op mijn manier. Ik kopieer niemand. En toch: quasi elke dag in de laatste negen à tien maanden, you guys kill me. De ene keer omdat ik speel met twee verdedigende middenvelders, de andere keer omdat we niet scoren of geen kansen bij mekaar voetballen. Keer op keer proberen jullie íets te vinden.”

“Waarom is het zo moeilijk om congratulations te zeggen tegen mij? ‘Congratulations, coach, met het goede werk dat je doet.’ Ik krijg telefoons uit heel Europa. Van mensen die iets van voetbal begrijpen, mensen die de Belgische competitie kennen en die de moeilijkheden kennen bij een club als Standard. Zij zeggen mij: ‘Wat een goede job doe jij.’ Maar jullie tonen nog altijd geen respect. Het is genoeg geweest. Voor de start van de play-offs heb ik jullie een nieuwe kans gegeven. Tot het einde van de competitie spreek ik niet meer met de journalisten. Als ik iets te zeggen heb, doe ik dat via het officiële kanaal van Standard. Daar werken ze professioneel. Nog dit: ik zal nooit opgeven. Mijn spelers ook niet. Bonsoir”, klonk het tot slot nog. En weg was Sa Pinto.

Zware boete

Sa Pinto is echter verplicht om de pers te woord te staan na de wedstrijd. Als hij dat niet doet riskeert Standard een boete van maar liefst 45 000 euro. Om nog maar te zwijgen van het imagoverlies dat de club zou lijden als Sa Pinto het been stijf houdt.

Gisteren heeft de Pro League dan ook samen rond de tafel gezet met het bestuur van Standard om tot een akkoord te komen. Dat schrijft L'Avenir. Of dat veel heeft geholpen zullen we dit weekend meteen merken. Dan trekt Standard naar Racing Genk.

Poll: Zal Sa Pinto het been stijf houden?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022