Wordt Charleroi-Anderlecht alsnog afgelast?

Wordt Charleroi-Anderlecht alsnog afgelast?
Vrijdag 06 april 2018 - 09:30   I  

Sporting Charleroi en RSC Anderlecht openen vanavond de debatten op speeldag 2 in play-off 1. Al is het nog steeds niet helemaal duidelijk of de wedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi wel kan doorgaan.

Charleroi besliste eerder deze week in allerijl dat de oude grasmat moest worden ingeruild voor een nieuwe. Het veld van De Zebra’s lag er door een onbekende reden erbarmelijk bij en dat was een serieus probleem. Zeker omdat in de reglementen van de Pro League staat dat het veld van een play-off 1-deelnemer tiptop in orde moet zijn.

Gisteren werd met man en macht aan de veldwissel gewerkt en vandaag wordt de laatste hand aan de nieuwe grasmat gelegd. Als alles volgens plan verloopt moet alles in orde geraken om de voorziene wedstrijd tussen Charleroi en Anderlecht, om 20u30, te laten plaatsvinden. Al bestaat er nog steeds een kans dat de wedstrijd niet doorgaat.

Forfaitnederlaag

“Het veld zal negen kansen op tien wel klaar zijn voor de match tegen Anderlecht”, aldus administratief directeur Pierre-Yves Hendrickx in Het Nieuwsblad. “Met het Nederlandse bedrijf stelden we een schema op. Lukt het niet, dan riskeren we een boete of een forfaitnederlaag.”

Dé hamvraag is hoe het veld er straks zal bijliggen. De grasmatten op de ondergrond leggen kan iedereen, maar in principe heeft een nieuw veld minstens drie dagen nodig om zich te wortelen in de ondergrond. Bij Charleroi zal er na amper enkele uren al op het nieuwe terrein worden gespeeld. De Pro League heeft begrip voor de situatie, maar blijft streng toekijken. Scheidsrechter Alexandre Boucaut zal het veld – zoals gebruikelijk – anderhalf uur voor de wedstrijd keuren.

Vanhaezebrouck: “Ik weet niet wat ik moet verwachten”

Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck maakt zich zorgen over de staat van het veld in Charleroi. “Ik weet niet wat ik moet verwachten. Ik heb nog nooit gevoetbald op een veld dat 24 uur voor een wedstrijd gelegd is. Veel zal afhangen van het gewicht van die grasrollen. Zijn die zwaar genoeg, dan kan het misschien. Zijn ze te licht, dan kan alles loskomen. Als de bal de hele tijd van links naar rechts zal springen is dat voor geen enkele ploeg goed. Maar ik ga geen voorbarige conclusies trekken voor ik dat veld gezien heb.”

Poll: Zal de wedstrijd doorgaan?

TAGS  I  Charleroi  I   Anderlecht

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024