'Anderlecht met deze elf tegen Charleroi, speciale rol voor Markovic'

'Anderlecht met deze elf tegen Charleroi, speciale rol voor Markovic'
Vrijdag 06 april 2018 - 10:14   I  

RSC Anderlecht gaat vanavond op bezoek bij Sporting Charleroi. Hein Vanhaezebrouck hoopt dat zijn ploeg reageert na de thuisnederlaag tegen AA Gent (0-2) van vorig week. Ondanks de nederlaag zal de trainer van paars-wit zijn elftal niet door mekaar schudden.

Volgens Het Laatste Nieuws kiest Vanhaezebrouck tegen Charleroi voor bijna exact dezelfde elf spelers die ook tegen Gent aan de aftrap verschenen. Dat wil zeggen dat de jonge Saelemaekers rechtsachter blijft. Achterin wordt Josué Sa vervangen door Dendoncker, waardoor Sambi Lokonga in de ploeg komt. Dat is meteen ook de enige wijziging die Vanhaezebrouck doorvoert.

Veel opties heeft de trainer van Anderlecht uiteraard niet. De paars-witte ziekenboeg zit dezer dagen overvol en sterkhouder Trebel is geschorst. Op de bank zitten niet meteen spelers die bij Vanhaezebrouck in de bovenste schuif liggen: de Jong, Dante, Sa, Chipciu, Amuzu, Ganvoula en Markovic.

Voor die laatste is mogelijk een speciale rol weggelegd. Markovic groeit stelselmatig naar een betere vorm toe en staat ook op fysiek vlak al veel verder dan toen hij in België aankwam. "Hij traint elke dag mee en er zit progressie in wat hij doet", vertelde Vanhaezebrouck vrijdag op de persconferentie in aanloop naar Charleroi-Anderlecht. Aan Markovic om zich te onderscheiden als supersub.

Poll: Moet Markovic een starten?

TAGS  I  Markovic  I   Charleroi  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024