Mist Club Brugge één van zijn belangrijkste spelers tegen Gent?

Mist Club Brugge één van zijn belangrijkste spelers tegen Gent?
Vrijdag 06 april 2018 - 14:22   I  

Club Brugge gaat komende zondag op bezoek bij AA Gent. De leider hoopt zijn voorsprong op zijn eerste achtervolger te vergroten, maar Ivan Leko kan in de Ghelamco Arena mogelijk geen beroep doen op één van zijn belangrijkste spelers.

Zo kon Anthony Limbombe deze week nog niet één keer met de groep trainen. De linkerflankspeler van Club Brugge sukkelt met de voet en bleef de voorbije dagen uit voorzorg aan de kant. Ook vrijdag, twee dagen voor de topper op het veld van Gent, trainde Limbombe apart. Hij dreigt het duel tussen de nummers 1 en 2 in het klassement dus te moeten missen.

Ondanks het feit dat Limbombe nog niet kon trainen, leeft Ivan Leko op hoop. “Anthony heeft een paar keer niet getraind. Vandaag trainde hij individueel, maar ik geloof wel dat hij fit kan geraken voor de wedstrijd tegen Gent”, vertelde de trainer van blauw-zwart op de persconferentie in aanloop naar Gent-Club. “Het is jammer dat hij de trainingen niet kon meedoen, maar er is niets aan te doen.”

"Rust voor Limbombe? Het is niet het moment voor rust"

Wordt het misschien allemaal een beetje veel voor de uitblinker van Club Brugge? De Rode Duivels, een contractverlenging, veel wedstrijden op hoog niveau en veel aandacht lijken hun tol te eisen. “Wat rond Anthony gebeurt is mooi. Dat hij, ondanks zo’n sterke lichting, wordt opgeroepen voor de Rode Duivels is mooi. Het is ook een compliment voor het werk van de club. Maar nu moet de focus vol op Club Brugge en op de volgende match”, waarschuwt Leko.

“Of ik Anthony zondag rust gun? Het is nu niet het moment om spelers rust te geven. Als zondag blijkt dat hij niet wedstrijdfit is, speelt hij niet. Maar als iedereen klaar is, stel ik de best mogelijke ploeg op”, besloot Leko.

Poll: Zal Limbombe op tijd fit zijn?

TAGS  I  Limbombe  I   Club Brugge  I   Rode Duivels  I   AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024