Louwagie: "Door die clausule kon Van Holsbeeck geen transfers doen"

Louwagie:
Vrijdag 06 april 2018 - 21:45   I   door Redactie

Michel Louwagie heeft gereageerd op het vertrek van Herman Van Holsbeeck als manager van Anderlecht. Louwagie is zelf de manager van AA Gent en heeft erg veel respect voor zijn voormalige collega. Van Holsbeeck werd door de nieuwe voorzitter, Marc Coucke, bij Anderlecht aan de kant geschoven en vervangen door Luc Devroe.

“In het voetbal kan je mekaar geen vrienden noemen, omdat je als concurrenten nu eenmaal moeilijk vriendschap kan hebben. Maar ik heb hem altijd wel ervaren als een kameraad. Op sportief vlak heeft Van Holsbeeck heel goed gepresteerd", aldus Louwagie tegenover HLN.

"Hij kreeg de laatste tijd veel kritiek op financieel vlak, maar men verliest daarbij uit het oog dat Herman werkte binnen een bepaalde structuur, met aandeelhouders die toch niet van de minsten waren. Ik vond het wat kort door de bocht om dat allemaal op hem af te schuiven.”

"Hij heeft ons met Anderlecht meermaals geholpen toen wij het moeilijk hadden. Daarom ben ik ook blij dat ik deze winter samen met Ivan De Witte nog iets heb kunnen terugdoen. Door een clausule in het transferdossier van Kenny Saief kon Herman geen wintertransfers meer doen. Maar uit dank voor wat zij voor ons gedaan hebben, hebben wij die clausule uiteindelijk opgezegd. Ik ben blij dat we dat nog voor Herman hebben kunnen doen.”

Poll: Vond u Van Holsbeeck een goeie manager?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck  I   AA Gent  I   Louwagie

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024