Anthuenis: "Het gaat enkel tussen deze 2 clubs voor de titel"

Anthuenis:
Maandag 09 april 2018 - 16:29   I   door Redactie

Ondanks alle positieve geluiden rond AA Gent denkt Aimé Anthuenis niet dat de Buffalo's nog in aanmerking komen voor de titel. Enkel Anderlecht en Club Brugge maken nog een kans. Dat zegt hij op Dezondag.be. "Club moet zeker iets gaan rapen in Anderlecht, om de rest niet te dicht te laten komen én om niet zwaar te beginnen twijfelen. Kwaliteit is er alvast genoeg om er net als Gent te gaan winnen", aldus Anthuenis.

"Als je ziet van waar Gent in het begin van het seizoen, dan betekent een Europees ticket een geslaagd seizoen. Of ze de derde hond kunnen zijn die met het been gaat lopen? Mijn gevoel zegt van niet. Bovendien is al vaak gebleken dat play-off 1 een jojo is. Je kan een ploeg bewieroken en de week nadien verliezen ze. Voor mij blijft de titelstrijd eentje tussen Club en Anderlecht. Zij hebben meer spelers die met de druk kunnen omgaan", stelt Anthuenis.

"Anderlecht weet wel dat het komende zondag moet winnen tegen Club, het is de match van de waarheid", vervolgt de analist en ex-coach van paars-wit. "Als ze verliezen is het definitief afgelopen, maar als ze winnen dan ligt de race richting titel helemaal open. Voor mij was het trouwens geen penalty in Charleroi. Ik begrijp ook niet dat de videoref niet ingreep. Ik vind dat de ref op zijn minst een kijkje had moeten nemen naar de beelden."

Poll: Is Gent voor jou ook geen titelkandidaat?

TAGS  I  AA Gent  I   Anthuenis  I   Anderlecht  I   Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024