Antwerp zit plots flink in de problemen

Antwerp zit plots flink in de problemen
Dinsdag 10 april 2018 - 09:00   I  

Royal Antwerp FC maakte dit seizoen een goede beurt in de Jupiler Pro League. Als promovendus verbaasde de oudste club van het land iedereen door lange tijd mee te strijden voor een plaats in play-off 1. Het werd echter net niet voor 'The Great Old', dat blijkbaar niet veel zin meer heeft in play-off 2.

Antwerp begon met 1 op 6 aan de nacompetitie en voor trainer Laszlo Bölöni is het duidelijk: in play-off 2 zijn het allemaal oefenwedstrijden. Maar daar schuilt volgens Gazet van Antwerpen het grote gevaar voor The Great Old. De krant maakt zelfs de vergelijking met KV Mechelen, dat vorig seizoen na een goede reguliere competitie zwak voor de dag kwam in play-off 2 en dit seizoen zelfs degradeerde.

"Bölöni doet er ook niet flauw over. Van bij de start beschouwt hij Play-off 2 als voorbereiding op volgend seizoen. Maar die ingesteldheid zet zich ook over op de spelers. Bölöni gaat zelfs niet meer op afzondering voor de wedstrijd", schrijft de krant op dinsdag.

Negatieve spiraal was al ingezet

"De huidige resultaten zijn geen complete verrassing. De negatieve spiraal was al in de reguliere competitie ingezet. Na Nieuwjaar won Antwerp nog maar één keer: in de thuiswedstrijd tegen Eupen. 7 op 27 pakte het in de laatste negen wedstrijden. Het is moeilijk om dat plots om te keren in Play-off 2. Zeker omdat de hele club Play-off 1 heeft kunnen ruiken. Dat Antwerp daar uiteindelijk naast greep, was al een ontgoocheling."

"In Play-off 2 had eigenlijk niemand echt goesting. Als er dan nog wat wordt geroteerd is het moeilijk om die negatieve spiraal nog om te buigen. De 7 op 27 is inmiddels een 8 op 33 geworden. Antwerp moet opletten voor een KV Mechelen-scenario. Malinwa greep vorig jaar ook nipt naast Play-off 1, eindigde dramatisch slecht in Play-off 2 met een 7-0 verlies tegen STVV en is inmiddels gedegradeerd naar tweede klasse."

Poll: Doet Antwerp volgend seizoen weer mee voor een plek in play-off 1?

TAGS  I  Antwerp  I   KV Mechelen  I   Bölöni

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024