"Carrasco trok niet alleen maar voor het geld naar China"

Woensdag 11 april 2018 - 12:33   I  

Yannick Carrasco schitterde een tijdje geleden nog bij Atlético Madrid, maar nu speelt hij in alle anonimiteit in China. Een keuze voor het geld volgens velen, al heeft de Rode Duivel dat steeds zelf weerlegd. Hij was geïnteresseerd in het leven in China en in de sportieve uitdaging. Hij wil het Chinese voetbal vooruit helpen.

Nog een oude bekende die het mooie weer maakt in China is Acheampong, de ex-speler van Anderlecht. De kleine snelle Ghanees doet het erg goed in China en is daar ook erg gelukkig. Ook volgens hem was de keuze van Carrasco niet enkel gebaseerd op het geld.

"Mensen moeten stoppen met denken dat spelers enkel voor het geld naar China trekken. Geloof mij, als dat de enige reden zou zijn dan zouden hier niet zoveel grote namen voetballen. Paulinho speelde hier bijvoorbeeld twee seizoenen en ging dan naar Barcelona. Iedereen dacht dat ze daar een grote fout hadden gemaakt, maar hij staat daar in de basis en doet het goed. Je carrière is dus niet gedaan als je naar China trekt. Dat geldt ook voor mij en voor Carrasco", aldus Acheampong volgens La DH.

Geen terugkeer?

De manager van Carrasco deed vorige week trouwens nog enkele pijnlijke uitspraken over Carrasco, die misschien niet meer terugkeert naar Europa. "Op dit moment praten we niet over een terugkeer naar Europa", vertelde Henrotay aan Eleven Sports. "Hij timmert nu in China aan de weg en misschien blijft hij er wel zijn hele carrière. We hadden het er onlangs over en hij zei me dat als de zaken lopen zoals hij wil, hij daar waarschijnlijk zijn carrière zal uitdoen."

Poll: Is het geval van Paulinho een uitzondering?

TAGS  I  Carrasco  I   Anderlecht  I   Acheampong

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024