Anderlecht-sterkhouder verrast voor topper: "Club Brugge is favoriet"

Anderlecht-sterkhouder verrast voor topper:
Vrijdag 13 april 2018 - 06:48   I  

Dit weekend staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Anderlecht mag absoluut niet verliezen, want dan ligt het wellicht KO tegen het canvas. Club Brugge kan nog relatief rustig afzakken naar het Constant Vanden Stockstadion, want zelfs bij een nederlaag blijft het aan de leiding staan. Al zullen heel wat mensen binnen de club dan zenuwachtig worden.

Pieter Gerkens verklaarde op het autosalon nog dat Anderlecht meer kwaliteit heeft dan Club Brugge. Die stelling moet hij vandaag wel wat bijschroeven. Gerkens heeft die seizoen opgewerkt tot sterkhouder onder Vanhaezebrouck en de ex-speler van Racing Genk en STVV beseft dat Club eigenlijk in een favorietenrol zit nu.

"Club Brugge is favoriet", zegt Gerkens nu in Het Laatste Nieuws, waarop we vragen hoe hij dat procentueel ziet. "Veertig tegenover zestig, misschien? Kijk, op basis van de voorbije maanden is iedereen ervan overtuigd dat Club de beste ploeg van België is. Ik vind dat we moeten kunnen toegeven dat dat op dit moment zo is - hun spel ís gewoon beter. Pas op, dat hoeft niet te betekenen dat wij er niet in moeten geloven. Al was het maar omdat we nu een hecht blok vormen. Bij dat 5-0-verlies tegen Club was dat niet zo. Ik denk... Ik hoop dat dat nu niet meer voorvalt."

"Laatste kans"

Gerkens denkt ook dat deze wedstrijd de laatste kans is voor paars-wit. "Het is onze laatste kans", weet Gerkens. "Onze vorige matchen waren alvast degelijk. Tegen Charleroi verdienden we de winst, tegen AA Gent... was het moeilijker. Spetteren doet het nog niet, neen. Of dat nog komt? Het is niet makkelijk, met die vele blessures. We gebruiken dat excuus al langer, maar je kunt nu eenmaal niet om die vaststelling heen - we missen drie à vier sterkhouders. En we hebben een kleine kern."

Poll: Is Club Brugge favoriet?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Gerkens

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024