'Na de zure nederlaag: Vijf redenen waarom Club toch kampioen wordt'

'Na de zure nederlaag: Vijf redenen waarom Club toch kampioen wordt'
Zondag 15 april 2018 - 22:51   I  

Club Brugge kreeg vandaag een stevige tik door met 1-0 te verliezen op het veld van Anderlecht. Zo is de leider slecht begonnen aan play-off 1, met 3/9 en één goal (vanop de stip dan nog). Gent staat op zes punten, Anderlecht is zelfs genaderd tot op 3 punten. Moet Club Brugge zich nu zorgen gaan maken?

Volgens Het Nieuwsblad alvast niet. Club Brugge lijkt dan wel in een mindere periode te zitten, de toekomst ziet er wel rooskleurig uit voor de leider. De krant somt dan ook vijf redenen op waarom Club Brugge toch kampioen zal worden.

1. De stand: drie punten zijn eigenlijk vier punten

We spreken dan wel van drie punten, maar eigenlijk telt de kloof nog steeds vier punten. Club Brugge sloot de reguliere competitie af als winnaar en heeft daarom nog steeds die bonus te pakken. Als het binnenkort echt spannend wordt kan die bonus beslissen over de titel.

2. De tegenstand: AA Gent faalt

AA Gent kon gisteren niet winnen op het veld van Standard. Anders hadden ook zij op drie punten gestaan. Dat gebeurde niet, waardoor Club Brugge de concurrenten (Anderlecht en Gent) tot op drie punten ziet naderen sinds de start van de play-offs. 

3. Het programma: makkelijkste van alle titelpretendenten

Club Brugge trok al naar Anderlecht en naar AA Gent en heeft de moeilijkste verplaatsingen dan ook al achter de rug. Nu speelt Club twee keer thuis en kan het proberen die voorsprong opnieuw uit te bouwen. Het ontvangt ook nog Anderlecht en Gent thuis dus ook dan kan Club nog iets rechtzetten.

4. Het voetbal: nog steeds op niveau

Club Brugge speelde vandaag minder goed dan op AA Gent, maar het spel is nog steeds niet dramatisch. Als het geluk wat meezat kon Club evengoed (minstens) een punt mee naar Brugge genomen hebben. Leko en zijn mannen creëren ook nog steeds kansen, al moet de efficiëntie wel nog omhoog.

5. Het sluitstuk: Gabulov lijkt tweede adem te hebben gevonden

Voor de wedstrijd was er heel wat te doen rond de blessure van Kenneth Vermeer, maar Gabulov deed het vandaag uitstekend op het veld van Anderlecht. Aan het tegendoelpunt kon hij niets doen, maar voor de rest speelde hij een prima partij en hield hij zijn ploeg regelmatig recht.

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024