Vanhaezebrouck ziet dat Club bevoordeeld wordt: "Héél groot verschil"

Vanhaezebrouck ziet dat Club bevoordeeld wordt:
Maandag 16 april 2018 - 08:14   I  

RSC Anderlecht won met 1-0 van Club Brugge en nadert zo tot op drie punten van de trotse leider. Toch wil Hein Vanhaezebrouck lang nog niet gezegd hebben dat paars-wit nu een titelkandidaat is. Hein houdt de druk weg bij zijn ploeg en is zelfs van mening dat Club de komende dagen bevoordeeld wordt...

"We moeten geen 'halleluja' roepen omdat we Club geklopt hebben", bleef Vanhaezebrouck nuchter op de persconferentie na afloop van de topper. "Het verschil blijft groot, want we moeten geen drie, maar vier punten goedmaken op Club om eerste te worden. Wel, om dat te doen, moet je uitzonderlijke prestaties neerzetten. Club, dat ons en Gent nog thuis ontvangt, moet zich geen zorgen maken. (lacht) Al kan een beetje nerveus worden nooit kwaad", knipoogt de coach van Anderlecht in Het Laatste Nieuws.

Minder rust dan Club Brugge

Het is Vanhaezebrouck ook opgevallen dat Anderlecht in de komende week minder rust krijgt dan Club Brugge. Anderlecht speelt woensdag en zaterdag, Club komt pas op donderdag en zondag in actie. De coach van paars-wit is dan ook van mening dat de leider bevoordeeld wordt. "Dat maakt dat we twee keer slechts twee dagen rust hebben", zuchtte Vanhaezebrouck.

"Wetenschappelijk is het bewezen dat dat een héél groot verschil maakt met drie dagen rust. (blaast) En we hébben al geen grote kern. Het wordt zaak om goed te recupereren voor twee moeilijke uitduels - ik hoor dat Standard zich nu al aan het opnaaien is voor onze komst. Het zou fantastisch zijn als onze achterstand op Club er tegen dit weekend niet groter op geworden is."

6 op 6 voor Club Brugge en het is voorbij?

En het is daarom dat Vanhaezebrouck nog niet op de zaken vooruit wil lopen. "Als wij en Gent in de komende twee matchen punten laten liggen en Club het maximum haalt, is het over voor de eerste plaats."

Poll: Ben jij het eens met Vanhaezebrouck?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024