Genk duwt Anderlecht nog wat dieper in de put

Zaterdag 21 april 2018 - 22:23   I

RSC Anderlecht mag zijn titelhoop nu ook écht opbergen. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck kon in de Luminus Arena niet overtuigen en verloor met 2-1 van KRC Genk.

Na amper twee minuten was het al raak. Sels ging, net als tegen Standard, in de fout bij een voorzet. Hij maaide met zijn been naar de bal en Ndongala kon profiteren: 1-0. Anderlecht op achtervolgen aangewezen, maar na een fout van Maehle kon paars-wit profiteren en maakte Markovic gelijk.

Aan het begin van de tweede helft was het aftasten langs beide kanten, maar na een kwartier klom Genk toch opnieuw op voorsprong. Trossard was het eindstation van een fraaie aanval en zo stond het 2-1. Niet veel later kreeg Genk een strafschop, maar na tussenkomst van de videoref kwam scheids Dierick op zijn beslissing terug.

Geen strafschop en zo bleef Anderlecht toch nog in de match. In de absolute slotfase kreeg Bruno nog een reuzekans, maar de winger miste en zo bleef het bij 2-1. Als Club Brugge zondag wint, doet het een gouden zaak met het oog op de titel.

Poll: Kan Anderlecht nog kampioen worden?