‘Standard neemt verrassende beslissing over Preud’homme’

‘Standard neemt verrassende beslissing over Preud’homme’
Zondag 22 april 2018 - 07:26   I  

De voorbije weken werd Michel Preud’homme meer dan één keer in verband gebracht met een overstap naar Standard. De gewezen succescoach van Club Brugge zou in ‘zijn’ Luik Ricardo Sa Pinto moeten opvolgen. Sommige bronnen spreken al van een mondeling akkoord tussen beide partijen, maar gaat Preud’homme ook effectief de nieuwe coach van Standard worden?

Als het van Aimé Anthuenis afhangt, is het nog lang niet zeker dat Preud’homme straks terugkeert op Sclessin. De analist is van mening dat Sa Pinto zijn werk goed doet en het vertrouwen van voorzitter Bruno Venanzi en co moet krijgen. Ook volgend seizoen.

“In Luik droomt men van een tweede plaats”, vertelt Anthuenis in De Zondag. “Na alle kritiek die Sa Pinto kreeg, zou dat voor de coach een prestatie zijn die kan tellen: bekerwinst en vicekampioen.”

“Of men in Luik dan nog aan een nieuwe coach zal denken, betwijfel ik!”, gaat Anthuenis verder. “Ik constateer dat De Rouches evenwicht vonden tussen verdedigen en aanvallen. Iedereen doet zijn taak en die pluim mag trainer Sa Pinto op zijn hoed steken.”

Preud'homme bondscoach?

Als Standard straks beslist om toch verder te gaan met Sa Pinto, dan moet Preud'homme op zoek naar een andere uitdaging. De ex-trainer van Club Brugge hoopte lang op de functie van bondscoach bij de Rode Duivels, maar de kans is reëel dat Roberto Martinez ook na het WK in Rusland aanblijft.

Poll: Moet Preud'homme de nieuwe trainer van Standard worden?

TAGS  I  Preud'homme  I   Sa Pinto  I   Standard  I   Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024