Vandenbempt geeft verrassende update over Preud'homme

Vandenbempt geeft verrassende update over Preud'homme
Maandag 23 april 2018 - 10:09   I  

Michel Preud'homme geniet momenteel nog van zijn sabbatjaar, maar in principe is hij volgend seizoen opnieuw ergens aan de slag als trainer. Standard hoopt de Luikse oefenmeester aan de haak te slaan, maar dat blijkt toch niet zo evident...

Standard doet het de jongste tijd goed, maar desondanks wil Voorzitter Bruno Venanzi niet verder met Ricardo Sa Pinto. "Venanzi heeft vele maanden geleden al beslist dat hij met deze man niet meer voort wil volgend seizoen, precies omdat hij Standard toch een seizoen lang negatief in het nieuw heeft gebracht, zelfs op een moment dat de resultaten beter waren", zegt Peter Vandenbempt bij Sporza.

"Maar de resultaten nu - de beker gewonnen, 10 op 15, de best scorende ploeg in Play-off I, de manier waarop de spelers met de coach een front vormen en mentaal onverwoestbaar zijn - dat maakt het wegsturen van Sa Pinto straks toch net iets minder evident, al wacht Venanzi gewoon op het jawoord van zijn droomcoach Michel Preud'homme om die wissel ook officieel te maken."

Preud'homme wacht af

Maar die Preud'homme kijkt voorlopig de kat uit de boom... "Preud'homme zelf wacht dan weer op de ontwikkelingen rond de toekomst van bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Daar willen ze toch ook niet te lang meer wachten om een antwoord te hebben en de knoop daar door te hakken."

"Dan vraag ik me af: wat als Preud'homme straks voor de Rode Duivels kan kiezen en dat ook doet? Dan ontstaat er in Luik toch een vreemde, interessante situatie met een coach die het volste vertrouwen heeft van zijn spelers en meer en meer ook van de supporters en straks misschien vicekampioen wordt - dat kan zomaar dat Standard nog de voorrondes van de Champions League haalt - en ook nog een contract heeft, maar wel weet dat zijn voorzitter hem eigenlijk niet meer wil."

"Gaat Venanzi dan nog voor een derde coach opteren of gaat hij toch gewoon met Sa Pinto door? Ik denk dat hij elke dag bidt dat het verlossende telefoontje van Preud'homme komt", besluit Vandenbempt.

Poll: Gaat Preud'homme trainer worden van Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I   Sa Pinto  I   Standard  I   Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024