"Als dit gebeurt in de komende weken, wordt het horror voor Club"

Maandag 23 april 2018 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge heeft zeven punten voorsprong en er zijn er nog vijftien te verdienen. Er lijkt niet veel meer fout te kunnen gaan voor blauw-zwart. Al is er nog een horrorscenario mogelijk, stipt Jacques Sys aan. Al verwacht de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine niet dat dat nog zal gebeuren.

"Club Brugge lijkt me definitief gelanceerd richting titel", zegt Sys. "Je zou kunnen uitgaan van een horrorscenario waarbij ze verliezen van Genk en dan van Anderlecht, dan komt alles weer bij elkaar. Maar in zo een scenario geloof ik toch niet. Diaby, Nakamba, Vormer... die staan er, dat zal niet zomaar weer verdwijnen."

Voor de tweede plek is het nog heel spannend. "Eerst en vooral: de voorbije jaren is gebleken dat die voorrondes van de Champions League absoluut geen cadeau zijn voor onze Belgische ploegen", aldus Sys. "Dit gezegd zijnde: ik verbaas mij over Anderlecht. Tegen Club Brugge toonden ze toch bij vlagen goed voetbal, volgens de aloude leuze "als het moet, staan ze er wel"."

"Maar dan tegen Standard en Genk hebben ze het weer moeilijk Toch geloof ik dat zij en Standard voor die tweede plaats zullen strijden. Een tweede plek zou een pleister op de wonde zijn na een teleurstellend seizoen voor paars-wit."

Poll: Wordt het nog een horrorscenario voor Club Brugge?

TAGS  I  Sys  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024