"Glen De Boeck wordt de nieuwe trainer van Anderlecht"

Maandag 23 april 2018 - 18:50   I  

Tot nader order is Hein Vanhaezebrouck nog steeds trainer bij RSC Anderlecht, maar het is niet duidelijk of dat ook nog lange tijd zo zal blijven. Kersvers voorzitter Marc Coucke sprak de geruchten over een snelle exit van zijn coach dan wel tegen, toch lijkt een ontslag van Vanhaezebrouck onafwendbaar.

Volgens analist Aad de Mos is het uitgesloten dat Vanhaezebrouck nog lang bij Anderlecht zal werken. "Er komt een dag dat ook Coucke door een dal zal moeten. Dan is het zaak om de rangen gesloten te houden en niet meteen trainers te gaan ontslaan. Want dat is nog zoiets: de trainer van Anderlecht moet goed beseffen dat hij voortaan een vazal is van Coucke en Devroe", vertelt de Nederlander in Humo.

"Hij zal tevreden moeten zijn met de spelers die zij voor hem gaan halen. Ik maakte vroeger lijstjes voor Cordier (bij KV Mechelen, nvdr.). Dan belde hij me ’s nachts op: ‘Mijnheer De Mos, ik heb goed nieuws voor u: ik heb Michel Preud’homme gekocht bij Standard.’ En een maand later: ‘Ik heb Marc Emmers en Lei Clijsters gekocht bij Waterschei.’ Dat zie ik Coucke niet gauw doen met Hein Vanhaezebrouck, want zo kan hij hem morgen de deur niet wijzen."

Dury of De Boeck

Het ontslag van Vanhaezebrouck, is dat dan wat er staat te gebeuren? "Natuurlijk gaat dat gebeuren! Vanhaezebrouck en Coucke, dat gaat niet", is de Mos duidelijk. "Vanhaezebrouck en Devroe ook niet. Alles wordt nieuw, ook de trainer. Dat wordt iemand die naar hen luistert, die vereerd is om bij Anderlecht trainer te worden én die er ook op aast. Dat kan Francky Dury zijn, maar ook Glen De Boeck", besluit de analist.

Poll: Zou Glen De Boeck een goede trainer zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  De Mos  I   Coucke  I   Anderlecht  I   Dury  I   De Boeck  I   Vanhaezebrouck  I   KV Kortrijk  I   Zulte Waregem

woensdag 5 oktober 2022

dinsdag 4 oktober 2022

maandag 3 oktober 2022