'Roberto Martinez hakt knoop door over selectie Edmilson'

'Roberto Martinez hakt knoop door over selectie Edmilson'
Dinsdag 24 april 2018 - 06:30   I  

Hij was bijzonder sterk in Jan Breydel, wellicht de beste man op het veld. Edmilson scoorde twee keer, maar liet ook enkele keren zien dat hij in bloedvorm zit. Dé man van de play-offs, waardoor de Belgische Braziliaan stilaan mag beginnen dromen van een selectie. Al wordt een selectie bij toplanden als België en Brazilië wel erg moeilijk.

Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad denkt niet dat Edmilson geselecteerd wordt binnenkort. Er zijn enkele jongens die nog kunnen verrassen met een selectie, maar voor Edmilson wordt het wel bijzonder moeilijk. Hij zou voorlopig zelfs niet echt op het lijstje staan van de Spanjaard.

"Ten eerste houdt Roberto Martinez zo veel mogelijk vast aan de kern die de kwalificatie voor het WK afdwong. De bondscoach droomt weg bij spectaculaire spelers als Edmilson, met zijn creativiteit en technisch vernuft. Maar de speler heeft, en dat is de tweede reden, de tegenslag dat voor de bekendmaking van de 23-koppige WK-selectie ergens halfweg mei geen oefenwedstrijd meer wordt gespeeld. Experimenteren met de revelatie van Standard kan niet meer. Derde en belangrijkste reden: bij de Rode Duivels is de concurrentie op de positie van Edmilson, aanvallend links op de flank, moordend. Edmilson speelde al op rechts, maar is op zijn best aan de linkerkant. Net daar komt ene Eden Hazard het best tot zijn recht", aldus Vandewalle.

"Edmilson hoort er niet bij"

Martinez volgt Edmilson wel, maar de shortlist heeft hij dus nog niet gemaakt. "De bondscoach volgt Edmilson wel. Martinez kondigde aan dat hij reeds 80 procent van de selectie in zijn hoofd heeft en voor de overige vijf plaatsen komen nog 12 tot 13 spelers in aanmerking. Edmilson is daar volgens onze informatie (nog) niet bij."

Poll: Verdient Edmilson een selectie?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Standard  I   Edmilson

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024