“Daar moet Cobbaut enorm voor opletten bij Anderlecht”

“Daar moet Cobbaut enorm voor opletten bij Anderlecht”
Donderdag 26 april 2018 - 15:06   I  

RSC Anderlecht maakte woensdagnamiddag via zijn officiële kanalen bekend dat Elias Cobbaut de nieuwste aanwinst van de club is. De linksvoetige verdediger komt over van KV Mechelen en moet vanaf volgend seizoen voor een basisplaats strijden bij paars-wit.

Fred Vanderbiest, T2 bij KV Mechelen gelooft alvast hard in Cobbaut. “Elias is een typische moderne flankverdediger die negentig minuten lang kan blijven gaan dankzij een sterke fysiek en veel kracht. Elias heeft hetzelfde profiel als Thomas Meunier, maar dan linksvoetig. Hij is aanvallend ingesteld en beschikt over een goede voorzet”, klinkt het in La Capitale.

Volgens Vanderbiest is de evolutie van Cobbaut ook vergelijkbaar met die van Dion Cools. “Hun situatie is vergelijkbaar. Cools had tijd nodig om zich door te zetten bij Club Brugge, maar volgens mij is Cobbaut beter en zal hij minder tijd nodig hebben om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving.”

Vertrouwen nodig

Toch ziet de gewezen hoofdcoach van KV Oostende ook een serieuze valkuil voor Cobbaut… “Het is niet meteen de speler die het woord zal nemen in de kleedkamer. Hij is zachtaardig en zal enorm moeten opletten dat hij zich niet laat doen. Elias heeft het nodig om zich geliefd te voelen, want anders durft hij al gauw het vertrouwen te verliezen. Hij moet goed omringd zijn”, besluit Vanderbiest.

Poll: Gaat Cobbaut het goed doen bij Anderlecht?

TAGS  I  Cobbaut  I   KV Mechelen  I   Anderlecht  I   Vanderbiest

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024