Custovic haalt zwaar uit na ontslag bij Oostende

Custovic haalt zwaar uit na ontslag bij Oostende
Donderdag 26 april 2018 - 15:22   I  

Afgelopen week werd duidelijk dat Adnan Custovic de laan zal worden uitgestuurd bij KV Oostende. De Bosnische coach zorgde ervoor dat de kustclub degradatie kon ontlopen maar dat is aldus niet genoeg om hoofdtrainer te blijven. Het was voor Custovic de eerste klus als hoofdcoach en de Bosniër heeft gemengde gevoelens bij zijn eerste avontuur in de Belgische Jupiler Pro League.

Custovic voelde de bui al hangen en reageert scherp op zijn ontslag. “Ik ben ontgoocheld dat ik geen eerlijke kans heb gekregen om aan een seizoen te beginnen. Met een voorbereiding van zes weken, waarin je je eigen ding kan doen. Nu was het meteen van moeten en was er continue druk.” De Bosnische oefenmeester is KVO wel dankbaar dat hij de kans heeft gekregen als hoofdtrainer.

“Uiteindelijk heb ik bij KVO de kans gekregen om mijn droom te verwezenlijken. En in een paar maanden tijd heb ik misschien meegemaakt wat een nieuwe trainer vaak pas na vijf of zes jaar ervaart. Spelers die wilden vertrekken en naar de B-kern vlogen, al de commotie rond het vertrek van de voorzitter, enzovoort. Na het vertrek van Gino Caen (assistent, red.) stond ik soms alleen op het veld om training te geven. De andere assistenten werkten maar parttime. Om maar een voorbeeld te geven.”

Verder hoopt de Bosnische oefenmeester aan de slag te blijven in de Belgische eerste klasse. “Ik hoop in België aan de slag te blijven en sta open voor alles.” Gert Verheyen neemt komend seizoen overigens het stokje over van Custovic bij KV Oostende.

Poll: Is het ontslag van Custovic bij Oostende terecht?

TAGS  I  Oostende  I   Custovic

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024