Anderlecht-boegbeeld haalt zwaar uit: "Vuile hypocriet!"

Anderlecht-boegbeeld haalt zwaar uit:
Vrijdag 27 april 2018 - 13:17   I  

Iets meer dan een week geleden waren ze nog de beste vrienden, maar ondertussen zit er een serieus haar in de boter tussen Arie Haan enerzijds en Gille Van Binst en Robby Rensenbrink anderzijds. In zijn biografie is Haan immers niet bepaald vriendelijk voor zijn gewezen ploegmakkers...

Haan spaart Van Binst niet in zijn boek en beschuldigt de ex-verdediger zelfs van matchfixing. "Wat een vuile hypocriet", bijt Van Binst in La Dernière Heure van zich af. "En vorige week was hij nog zo vriendelijk tegen ons." Ook Rensenbrink begrijpt er niets van: "Haan brengt me aan het lachen met zijn leugens. Ik schud hem alleszins de hand niet meer vanaf nu."

In zijn boek komt Haan met concrete voorbeelden over matchfixing naar buiten. "Voor een match tegen Beveren zei Van Binst tegen me François Janssens zal niets doen. Wel, tijdens die match heeft die Janssens een grote kans gemist. Bizar." Van Binst wuift de beschuldigingen weg: "Eerst en vooral heette de Janssens van Beveren Jean. En ik heb nooit in mijn leven een match moeten fixen."

Ook over een 'gefixte' bekerfinale tegen Club Brugge is Van Binst duidelijk. Het ging van 3-1 naar 3-4 en na zijn carrière zou Van Binst tegen Haan gezegd hebben dat hij de Nederlanders goed liggen gehad had bij die match. "Ik zweer op het hoofd van mijn zoon dat ik geen contact heb gehad met Club Brugge. Een bekerfinale verkopen? Ben je gek?"

Poll: Geloof jij Van Binst?

TAGS  I  Van Binst  I   Haan  I   Rensenbrink  I   Anderlecht  I   Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024