'Club Brugge kan 30 (!) miljoen opstrijken'

'Club Brugge kan 30 (!) miljoen opstrijken'
Dinsdag 01 mei 2018 - 10:48   I  

Club Brugge ligt momenteel op koers om straks met de Belgische landstitel aan de haal te gaan. Blauw-zwart is na zes speeldagen in play-off 1 dé titelfavoriet bij uitstek, al moet de ploeg van Ivan Leko het de komende weken wel nog afmaken.

Als Club Brugge zich straks tot kampioen van België kroont, komt het volgend seizoen opnieuw uit in de Champions League. Dat dat belangrijk is, is nog maar eens duidelijk geworden. Aan kwalificatie voor het kampioenenbal hangt immers een bonus van 15 miljoen euro vast. Niet mis.

Voorts wordt het prijzengeld in de Champions League ook nog wat verder opgedreven. Zo zal de UEFA vanaf volgend seizoen clubs die punten pakken in het toernooi nog wat rianter belonen. Een overwinning zal vanaf volgend seizoen 2,7 miljoen euro in plaats van 1,5 miljoen euro opleveren en een gelijkspel zal 900.000 euro in plaats van 500.000 euro opleveren.

Bij Club Brugge lachen ze nu al hun tanden bloot, wetende dat de vetpotten van de Champions League hen staan op te wachten. Zes zeges in de groepsfase van het kampioenenbal staat gelijk aan een bedrag van meer dan 16 miljoen euro. Niet dat Club iedereen naar huis zal spelen in zijn groep, maar één zege zou dus al meteen voor een mooi extraatje bovenop de 15 miljoen kwalificatiepremie zorgen.

Poll: Gaat Club Brugge kampioen worden?

TAGS  I  Club Brugge  I   Champions League

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024