Edmilson over Sa Pinto: "Daar trekt hij zich niets van aan"

Edmilson over Sa Pinto:
Woensdag 02 mei 2018 - 14:16   I  

Sa Pinto heeft dit seizoen heel wat over zich heen gekregen, maar nu staat hij daar maar knap te pronken met Standard in play-off 1. Standard is dé ploeg van play-off 1, met nadruk op ploeg. Sa Pinto heeft een ploeg gekneed waar elke ploeg schrik van heeft. De jongens gaan door elkaar en voor de club door het vuur en dat is volgens Edmilson de verdienste van de Portugees.

Vorig seizoen liepen er heel wat spelers rond die geen respect hadden voor het embleem van Standard. Zij waren enkel met zichzelf bezig en wilden niet spelen voor de ploeg. De trainers toen konden daar toen niet tegen ingaan, maar Sa Pinto deed dat wel. Hij ging verder met de jongens die wel voor Standard door het vuur wilden gaan, met resultaat.

"Je voelde dat sommigen niets voor de ploeg over hadden. Ze deden hun ding in de marge, maar dachten daarbij alleen aan zichzelf. Er waren trainers die niets durfden te zeggen tegen die namen, die er vandaag niet meer zijn. Sa Pinto trekt zich niets aan van wie je bent. Als hij je iets moet zeggen, doet hij dat in het gezicht. Dat heeft ons geholpen. Zo'n trainer misten we, iemand met ballen aan zijn lijf, die ons de nodige grinta kon bij brengen", aldus Edmilson in Sport/Voetbalmagzine.

Opperbeste sfeer

Nu is de sfeer helemaal anders en dat heeft ook een positieve invloed op de resultaten. "Wat we dit jaar meemaken, is van een heel andere orde dan wat we hier tevoren beleefden. De sfeer in de kleedkamer is fantastisch. Zodra we aankomen, wordt er muziek gespeeld, vooral Congolese. We dansen en lachen allemaal samen: Belgen, Afrikanen, Oost-Europeanen. We hadden ook vertrouwen nodig, en resultaten, want spelers die fantastische dingen tonen hadden we al."

Poll: Heeft Sa Pinto het goed aangepakt dit seizoen?

TAGS  I  Standard  I   Edmilson

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024