Liverpool komt nooit in de problemen tegen AS Roma

Woensdag 02 mei 2018 - 22:37   I

Vanavond stond AS Roma voor een quasi onmogelijke opdracht, want het moest een 5-2 uit de heenwedstrijd ophalen. Wie de voorhoede van Liverpool een beetje kent weet dat de nul houden erg moeilijk is.

Na tien minuten lag de bal dan ook al in het mandje. Nainggolan speelde slecht in en Firminho kon met de bal aan de haal. Die leverde in bij Mane en zo een kansje mag je de Senegalees niet geven.

AS Roma kwam wel snel terug na een knullige owngoal van Milner, maar nog voor de rust deed Wijnaldum de boeken toe. Roma moest daardoor nog vier keer scoren om gewoon maar verlengingen af te dwingen.

In de tweede helft kwam AS Roma wel opzetten en scoorde het ook vrij snel via Dzeko, maar nadien sprong het te kwistig om met de kansen. De tegenprikken van Liverpool waren schaars en Roma nam het initiatief. Nainggolan kon in de slotfase nog heerlijk scoren, maar verder dan de winst kwam Roma niet meer. De tweede van Nainggolan vanop de stip kwam te laat. Liverpool zo naar de finale tegen Real Madrid.

Poll: Verdiende finalist?