'Het is zeker: Bij deze club speelt Brandon Mechele volgend seizoen'

'Het is zeker: Bij deze club speelt Brandon Mechele volgend seizoen'
Donderdag 03 mei 2018 - 12:39   I  

Brandon Mechele heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld bij Club Brugge. De verdediger is de rots in de Brugse branding en is de leider geworden achterin. Hij geeft dekking aan Denswil en Poulain (of Mitrovic) en is amper op een foutje te betrappen. Ook voetballend heeft de verdediger stappen gezet onder Leko.

Hij is ook de enige speler die alles gespeeld heeft bij Club Brugge in de Belgische competitie. Dat betekent dat hij amper geblesseerd is en dat hij weinig kaarten pakt. Vier gele op een heel seizoen en geen enkele rode kaart. Dat zegt veel over zijn grootste kwaliteit: zijn positiespel. op de redactie van Extra Time noemen ze hem 'Magneet Mechele', omdat hij de ballen lijkt aan te trekken als een magneet.

Is Mechelen dan ook klaar voor een stap hogerop? Wellicht wel, al moet de verdediger volgens velen eerst nog bevestigen Europees. Zo denkt Aad de Mos er alvast over. "Brandon kan op termijn ook naar het buitenland, maar heeft eveneens nog werkpunten, vooral op voetballend vlak. Voor hem is het belangrijk om straks te bevestigen in de Champions League, als Club de titel pakt", aldus De Mos in Het Nieuwsblad.

"Gelukkig als hij hier nog 15 jaar kan spelen"

Ook Eric Van Meir vindt dat hij volgend seizoen nog moet bevestigen in de Champions League. Nadien kan een transfer eventueel wel, al lijkt Mechele daar zelf geen prioriteit van te willen maken. Ook in Brugge blijven zou een optie zijn voor de verdediger.

Mechele heeft alle minuten gespeeld, weinig spelers kunnen dat zeggen. Nu is de vraag: hoe wordt hij nog beter? Eerst door Europees te bevestigen. Daarna wie weet door een transfer, maar hij zou ook gelukkig zijn als hij nog vijftien jaar in Brugge kan blijven, zegt hij", aldus Van Meir.

Poll: Blijft Mechele nog lang bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Mechele

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024