Speler AA Gent haalt keihard uit naar Vanhaezebrouck: "Ongelofelijk!"

Speler AA Gent haalt keihard uit naar Vanhaezebrouck:
Vrijdag 04 mei 2018 - 08:40   I  

Hein Vanhaezebrouck is zonder twijfel de meest succesvolle coach uit de geschiedenis van AA Gent. Hij behaalde met Gent de titel en schreef zichzelf zo in de annalen van de club. Toch kreeg niet iedereen de kans van Hein om mee te schrijven aan dat succes.

Zo kreeg Peter Olayinka geen kans van Vanhaezebrouck. Nu bewijst de Nigeriaan dat hij wel degelijk kan voetballen met 7 doelpunten en 15 assists voor Zulte Waregem. Een terugkeer naar AA Gent ziet de speler eigenlijk wel zitten (hij is nog steeds eigendom van de club), maar hij wil wel geen zelfde scenario als destijds met Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck heeft nooit met mij gesproken”, aldus Olayinka. “Het enige wat hij zei, was hallo toen ik toekwam. Ik heb ook op training nooit het gevoel gehad dat hij in mij geloofde of me beter wilde maken. Ik voelde me niets meer dan trainingsmateriaal", aldus Olayinka in Het Laatste Nieuws.

Dol op Dury

Met Francky Dury klikt het wel. Hij is dan ook helemaal opengebloeid bij Zulte Waregem en de coach speelde daar een erg grote rol in. “Het eerste gesprek met Francky Dury gaf me een enorm goed gevoel. Onze band is ongelooflijk, bijna vaderlijk. Hij geeft me vertrouwen en heeft een betere speler van mij gemaakt.”

Geen enkele wedstrijd voor AA Gent

Tot slot kwam Olayinka toch nog even terug op zijn passage bij AA Gent. Dat hij echt geen kans kreeg van Vanhaezebrouck bewijzen zijn cijfers. Hij speelde namelijk geen enkele wedstrijd voor de Oost-Vlaamse club en dat snapt Olayinka echt niet.

“Wat voor mij het belangrijkste is: als AA Gent me terugwil, dan moet het zijn omdat ze in mij geloven, omdat ze een rol voor mij in de ploeg zien en mij bij AA Gent willen zien spelen. Ik heb nog geen enkele officiële wedstrijd voor hen gespeeld. Ongelooflijk, toch? Dat wil ik graag veranderen.”

Poll: Kan Olayinka bij AA Gent doorbreken?

TAGS  I  AA Gent  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Olayinka  I   Zulte Waregem

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024