Scheidsrechter Visser helpt alle verwarring de wereld uit voor topper

Scheidsrechter Visser helpt alle verwarring de wereld uit voor topper
Zaterdag 05 mei 2018 - 07:47   I  

Scheidsrechter Lawrence Visser zal morgen de leiding verzorgen voor de topper Club Brugge-Anderlecht. Met zijn 28 jaar zal Visser de jongste arbiter ooit zijn die de topper mag fluiten. Commotie hoort altijd bij een topper en Club Brugge heeft nog niet verloren in de elf wedstrijden waarin Visser scheidsrechter was. De ref zelf reageert echter nuchter op alle aantijgingen en de druk die wordt opgelegd in de media.

“Ik ben me bewust van de belangen, maar daar laat ik mij tijdens een match nooit door leiden”, laat Visser tegenover Het Laatste Nieuws weten. “Uiteraard is het een hele eer dat ik de topper mag leiden, maar ik houd mijn voetjes op de grond. En dat ik de jongste ooit ben: dat wist ik niet eens.”

De jonge ref weet dat fouten altijd gemaakt kunnen worden. “Een arbiter is een mens en een mens maakt fouten - ik ben daar geen uitzondering op. Daar kan je als ref van wakker liggen, ik probeer er vooral uit te leren. Je kan niet voor iederéén goed doen.”

Ook brengt Visser alle verwarring de wereld uit over het feit dat Club Brugge nog geen wedstrijd heeft verloren onder leiding van hem. “Ik heb geen énkele affiniteit met om het even welke ploeg uit eerste. Daar moet niemand zich zorgen om maken”, is de arbiter duidelijk.

VAR

Ook over de VAR heeft Visser zijn zegje tegenover HLN. “De VAR is geen corrigerende factor, het is een hulplijn. Dat heel het stadion op je vingers zit te kijken... Eerlijk gezegd zit ik in een tunnelvisie als ik naar dat scherm ga. Dan ben je niet bezig met het gefluit of gejoel van de supporters maar met de match. Je bekijkt de beelden en oordeelt objectief”, besluit Visser.

Poll: Is Visser de aangewezen man om Club Brugge-Anderlecht te leiden?

TAGS  I  Visser  I   Anderlecht  I   Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024