Van Der Elst geeft raad aan de Brugse aanhang voor topper

Van Der Elst geeft raad aan de Brugse aanhang voor topper
Zaterdag 05 mei 2018 - 09:23   I  

Club Brugge-Anderlecht, dé topper van de speeldag in play-off 1. Kan Club Brugge na de wedstrijd de champagne al klaarzetten of trekt Anderlecht alsnog aan het langste eind. Hein Vanhaezebrouck heeft te maken met veel afwezigen in de selectie en ook eerste aanvaller Teodorzcyk staat momenteel een moeilijke periode door na het overlijden van zijn broer. Franky Van der Elst hoopt op medeleven van de Brugse aanhang.

Van der Elst weet dat Club een sterke thuisploeg is. “Ik zie hen nu ook niet meteen verliezen. Ze hebben te weinig punten gehaald in Play-off I, maar tegen Genk was het zeker behoorlijk. En ze hebben dat thuisvoordeel. De sfeer zal hels en intens zijn. Ook tegen Charleroi en Standard was de sfeer al uitbundig, dat zal nu nog een stukje heftiger zijn," aldus Van Der Elst tegenover Sporza.

Anderlecht maakt enkel nog kans als het de drie punten pakt in Brugge. “Zij zullen initiatief nemen. Ik denk niet dat Anderlecht de mensen heeft om op de counter te spelen. Ze moeten dominant trachten te zijn en ik denk dat Vanhaezebrouck dat wel wil. Ik verwacht twee ploegen die er vol voor zullen gaan.”

Supporters Club Brugge

Eerste aanvaller van Anderlecht Lukasz Teodorczyk keert ook weer terug uit Polen na het onverwachte overlijden van zijn broer. “Je moet niet minimaliseren wat hem overkomen is. Ik weet niet precies hoeveel hij heeft kunnen trainen, maar ze hebben hem wel nodig. Hij heeft geen goed seizoen gespeeld, maar als diepe spits is hij de nummer 1. Het is goed voor Anderlecht dat Teo terug is, maar in welke mentale toestand is dat?”

Franky Van der Elst hoopt dat de Brugse aanhang toch rekening houdt met de situatie van de Poolse spits van Anderlecht, ondanks de rivaliteit tussen beide clubs. “Ik hoop overigens dat de supporters van Club Brugge hem goed en sereen ontvangen en beseffen wat hem overkomen is. Zoiets is veel erger dan het winnen of het verliezen van een voetbalwedstrijd.”

Poll: Heeft Franky Van der Elst gelijk?

TAGS  I  Van der Elst  I   Club Brugge  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024