'Droom van Coucke aan diggelen geslagen door... Bart Verhaeghe'

'Droom van Coucke aan diggelen geslagen door... Bart Verhaeghe'
Zaterdag 05 mei 2018 - 13:55   I  

Marc Coucke verraste vriend en vijand door KV Oostende in te ruilen voor Anderlecht. KVO was de ploeg van zijn hart, maar de nieuwe voorzitter koos voor een ambitieus project in Brussel. Ook zijn vrienden die hem door en door kennen waren verrast.

Zo trok Het Nieuwsblad naar een oud stamcafé van Coucke, waar hij na de wedstrijden van Club Brugge feest kwam vieren. Er liep zelfs een weddenschap in het café wanneer Coucke voorzitter zou worden van Club. En volgens een van zijn vrienden was dat goed mogelijk geweest als Bart Verhaeghe niet aan het roer kwam te staan.

“Maar was Bart Verhaeghe , een beetje gepusht door Jean-Luc Dehaene, niet op de proppen gekomen, Marc was nu voorzitter van Club. Had Marc echt kunnen kiezen tussen Club en Anderlecht… ”, aldus Geert De Prêtre volgens Het Nieuwsblad.

Waarom dan Anderlecht?

Volgens De Prêtre heeft Coucke ook één doel in Anderlecht. "Al zijn projecten, al zijn investeringen, alles is een spel voor Marc. Maar hij wil wel altijd winnen, zelfs het onnozelste kaartspelletje. En daarom heeft hij Anderlecht gekocht. Om kampioen te spelen. Dat is Marc. Altijd zo geweest. Dit ­café is het bewijs: hij is miljardair en voorzitter van Anderlecht, maar het liefst is hij gewoon Coucke. Elk jaar trekken we met een vriendenbende naar de Ardennen. Hij zei me dit jaar nog: Geert, het zijn de enige vier dagen op een jaar dat ik mezelf kan zijn.”

Poll: Past Coucke beter bij Club dan bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Coucke  I   Verhaeghe

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022