Ex-scheids merkt iets op aan VAR van Club-Anderlecht: “Dat begrijp ik niet!”

Ex-scheids merkt iets op aan VAR van Club-Anderlecht: “Dat begrijp ik niet!”
Maandag 07 mei 2018 - 07:53   I  

De viedeoref eiste zondagnamiddag tijdens Club Brugge-Anderlecht een hoofdrol op. Heel wat beslissingen van de mannen uit het busje waren voer voor discussie. Na zeventien minuten spelen had Club Brugge een strafschop kunnen krijgen, maar de videoref kwam niet tussenbeide.

Na een contact tussen Gerkens en Vanaken ging laatstgenoemde tegen de vlakte in de vijandelijke zestienmeter. Scheidsrechter Lawrence Visser vond het geen strafschop en ook de videoref besliste dat er geen sprake van een elfmeter kon zijn.

“De scheidsrechter loopt in dit geval alweer weg van de fase en hij ziet het contact niet. Het gaat hier eerder over een onhandigheid dan iets anders. Maar er is wel degelijk sprake van een contact. Gerkens raakt Vanaken effectief”, vertelt oud-scheidsrechter Stéphane Bréda in La Capitale.

Bréda haalt vervolgens ook uit naar de VAR. “Wat ik niet begrijp aan deze fase, die toch duidelijk is, is dat de videoref beslist om niet tussenbeide te komen. Het is nochtans een fase waarvoor de VAR in het leven is geroepen. Er kan niet over gediscussieerd worden: dit is een duidelijke penalty.”

Poll: Had de VAR moeten ingrijpen bij de penaltyfase met Vanaken?

TAGS  I  Bréda  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Videoref

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024