Wordt videoref afgeschaft na fiasco tijdens Club Brugge-Anderlecht?

Wordt videoref afgeschaft na fiasco tijdens Club Brugge-Anderlecht?
Maandag 07 mei 2018 - 10:51   I  

Sinds de start van play-off 1 wordt er haast over niets anders dan de videoref meer gesproken. Ook tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht deden beslissingen van de VAR heel wat stof opwaaien. Als het van analist Aimé Anthuenis afhangt, moet de VAR alweer opgedoekt worden.

"Sinds de intrede van de videoref is er miserie, altijd en overal. Ik pleit ervoor om de VAR gewoon af te schaffen voor volgend seizoen", zegt Anthuenis bij De Zondag. "Test het hele systeem nog een tijd, bij de jeugd of zo. In de hoogste klasse zijn de belangen, sportief en financieel, veel te groot. Ik besef dat dit wellicht niet zal gebeuren maar het is gewoon niet meer duidelijk wie er wat en wanneer beslist en bij wie de eindverantwoordelijkheid ligt."

"Nu staan ze daar met drie op het veld, eentje bij de trainers en nog eens twee in een busje. In Europese matchen staan er zelfs nog twee refs achter de lijn. Dat zijn er dus acht. Op die manier is het gewoon niet duidelijk wie de eindverantwoordelijkheid moet nemen. Vroeger wel. Twee lijnrechters adviseren de hoofdscheidsrechter, die de eindbeslissing neemt. Einde verhaal. Nu geraakt niemand er nog aan uit, en al zeker de supporters hebben er geen boodschap aan", verduidelijkt Anthuenis.

Over de complottheoriën waar Club-voorzitter Bart Verhaeghe mee op de proppen kwam, is Anthuenis eveneens duidelijk. "Wat de uithaal van Verhaeghe betreft, kan ik dat wel begrijpen. Wie verliest, klaagt, de winnaar hoor je nooit. Ik heb Coucke niet gehoord over de VAR gisteren. Ik wijt de foute beslissingen van de VAR niet aan onbekwaamheid, of zaken die Verhaeghe insinueert, maar er zijn gewoon te veel mensen die nu moeten oordelen over een fase. Voer gewoon lijntechnologie in, zoals in de Premier League, zodat je zeker bent als een bal over de lijn is of niet, en gedaan."

Poll: Moet de videoref opgedoekt worden?

TAGS  I  Anthuenis  I   Videoref  I   Club Brugge  I   Anderlecht

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022