Er is Vandenbempt iets opgevallen aan Club Brugge

Er is Vandenbempt iets opgevallen aan Club Brugge
Maandag 07 mei 2018 - 20:40   I  

De finishlijn is in zicht, maar bij Club Brugge lijken ze wel problemen te hebben met hun versnellingsapparaat. Zondagnamiddag verloor de o zo trotse leider met 1-2 van RSC Anderlecht en inmiddels is de voorsprong op de rivaal geslonken tot twee puntjes.

Commentator Peter Vandenbempt merkt op dat Club het moeilijk heeft en het erg moeilijk heeft buitenshuis. En dat terwijl er nu nog twee moeilijke uitwedstrijden op het programma staan…

Club Brugge was, los van alle problemen met de VAR, gewoon echt niet goed. Er was geen tempo, er werd slordig gevoetbald, er was geen druk op Anderlecht en achterin was Club kwetsbaar. En weer maar eens was er een flater van de doelman. Dat is toch een beetje het verhaal van het seizoen. Het was een klassieker voor de geschiedenisboeken, maar om de verkeerde redenen”, aldus Vandenbempt in zijn analyse bij Sporza.

De titelstrijd is weer spannend, en dat ziet ook Vandenbempt. “Het is nu een titelstrijd met drie. Donderdag is het Anderlecht-Standard. Dat duel kon niet beter vallen. De winnaar van die match doet mee met Club Brugge tot aan de finish. De verliezer haakt af. Als die match 's middags een winnaar oplevert, dan zet die club extra druk op Club Brugge voor de match op Charleroi 's avonds.”

“Uitmatchen waren voor Club al geen groot succes”

“Uitmatchen waren voor Club in deze play-offs al geen groot succes. Het heeft maar een puntje gepakt in drie matchen. Nu spelen ze nog twee uitmatchen want ze moeten ook nog naar Standard. Club heeft na de winterstop amper 5 zeges in 16 matchen behaald, nu moeten ze er toch zeker nog twee winnen. Dat is allemaal toch een beetje moeilijk”, merkt de radiocommentator fijntjes op.

Club Brugge moet vandaag het hoofdstuk VAR afsluiten. De spelers hebben een vrije dag om het hoofd leeg te maken en de sereniteit terug te vinden. En dan moet Club proberen om zijn voetbal terug te vinden en niveau te halen. Het moet dat doen zonder Limbombe en wellicht ook zonder Diaby, dat is een tegenslag”, besluit Vandenbempt.

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Vandenbempt

donderdag 30 maart 2023

woensdag 29 maart 2023

dinsdag 28 maart 2023