Opmerkelijk: “Club Brugge had schrik van Anderlecht”

Opmerkelijk: “Club Brugge had schrik van Anderlecht”
Maandag 07 mei 2018 - 23:47   I  

Door de 2-1 zege van Anderlecht op het veld van Club Brugge ligt de titelstrijd weer helemaal open. De Brugse aanhang legt de schuld bij de VAR, maar journalist Hans Vandeweghe vindt dat blauw-zwart heel de wedstrijd niet goed heeft aangepakt.

Eerder deed de journalist ook al zijn boekje open over de spelers bij Club Brugge. Sterkhouders Vanaken en Vormer waren veel te mak en nu ziet Vandeweghe ook dat de veldbezetting van groot belang was. “Club had schrik van Anderlecht en wat deed Anderlecht dan zo goed? Het haalde de diepte uit het spel van Club door zelf heel hoog druk te zetten en ontelbare keren de Club-aanvallers in de buitenspelval te lokken”, aldus Vandeweghe tegenover De Morgen.

Anderlecht klopte Club ook op duelkracht en dat is met name Hans Vanaken al eerder overkomen: hij kan wel bikkelen, maar geen hele wedstrijd lang. Er was één fase die de match goed samenvatte: Sá en Kums die samen Club-flank Diatta tackelden en die ook nog terecht de inworp kregen.”

"Waar was de omzetting van Leko? Nergens."

Ook over coach Ivan Leko is Vandeweghe genadeloos. “Het is dat de helft van de analisten geen analisten zijn maar daar zitten om onduidelijke redenen, en dat de andere helft de brave Ivan niet wilde afbranden, maar waar was de omzetting van Leko op het verrassende spel van Anderlecht? Nergens. Club kwam uit de kleedkamer voor de tweede helft, zoals ze daarin waren verdwenen.”

Poll: Had Club Brugge schrik van Anderlecht?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Vandeweghe

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022