Anderlecht heeft goud beet: "Vergelijk hem met Jan Vertonghen"

Anderlecht heeft goud beet:
Woensdag 09 mei 2018 - 08:18   I  

RSC Anderlecht heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar er breken betere tijden aan voor paars-wit. Onder aanvoer van nieuwbakken voorzitter Marc Coucke en diens rechterhand Luc Devroe realiseerde Anderlecht ondertussen al drie inkomende transfers. De meest opvallende is die van Elias Cobbaut.

Anderlecht pikte Cobbaut op bij het gedegradeerde KV Mechelen. De verdediger is amper 20 jaar oud, maar was tijdens het voorbije seizoen wel één van de weinige lichtpunten bij de nummer laatst. Iedere Belgische topclub wilde Cobbaut, maar die wilde enkel naar paars-wit. En zo geschiedde.

Volgens Jelle Coen, begeleider bij de beloften van Mechelen, heeft Anderlecht sowieso goud in handen met Cobbaut. "Hij is geen Marcelo als linksbacktype, eerder een Jan Vertonghen", zegt Coen in Sport/Voetbalmagazine. "Alleen heeft hij meer loopvermogen. Elias beschikt over een heel goede lange bal met links en durft in de duels bikkelhard op te treden. Aan zijn bovenlichaam zal hij nog wat kracht moeten toevoegen, om wat uit te zetten."

"Ik vergelijk hem graag met Philippe Albert. Iemand die je vooruit kunt sturen, die de rest op sleeptouw neemt en zonder schrik elke uitdaging aangaat. Het beste moet nog komen, want Elias bleef te lang onder de radar", besluit Coen.

Poll: Zal Cobbaut op termijn Rode Duivel worden?

TAGS  I  Cobbaut  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  Coen  I  Vertonghen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024