'Bernd Thijs vindt meteen nieuwe uitdaging bij deze eersteklasser'

'Bernd Thijs vindt meteen nieuwe uitdaging bij deze eersteklasser'
Woensdag 09 mei 2018 - 14:15   I  

Gisteren liet AA Gent weten dat het per direct afscheid nam van Bernd Thijs. Toch een verrassing, want niemand had verwacht dat hij zou moeten opstappen na de slechte resultaten van AA Gent de voorbije weken.

Wat Thijs nu van plan is, is voorlopig nog koffiedik kijken. Thijs heeft wel al heel wat ervaring kunnen opdoen bij AA Gent en heeft met goede trainers samen kunnen werken. De jonge coach lijkt dan ook stilaan klaar voor het echte werk, als T1.

En laat jonge (Belgische) trainers nu net zo gewild zijn op dit moment. Waasland-Beveren heeft er dit seizoen al twee gehad. Eerst Clement, die net als Thijs eerst ervaring opdeed als T2, en nadien ook Sven Vermant, die ervaring kon vergaren bij de jeugd van Club Brugge.

Lange termijn

“We willen op de Freethiel op lange termijn werken, dat is al een tijdje duidelijk. Sven heeft ook veel goesting om zich in ons project te storten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit opnieuw een succesverhaal wordt”, dat vertelde voorzitter Dirk Huyck in Het Laatste Nieuws begin januari. Dat liep even anders, want Vermant kreeg te horen dat hij niet langer als T1 aan de slag kon.

Toch is het niet ondenkbaar dat Waasland-Beveren opnieuw voor een jonge coach kiest. Zo wacht Jonas De Roeck na zijn passage bij STVV op een nieuwe uitdaging en ook Bernd Thijs zit thuis te wachten op een telefoontje. Afwachten of Thijs lang zal moeten wachten of dat we hem volgend seizoen al opnieuw aan de slag zullen zien.

Poll: Is Bernd Thijs klaar voor de job van T1?

TAGS  I  AA Gent  I  Thijs  I  Waasland-Beveren

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024