Ex-ploegmakker De Wilde kent de échte reden voor het gedrag van Sa Pinto

Ex-ploegmakker De Wilde kent de échte reden voor het gedrag van Sa Pinto
Dinsdag 15 mei 2018 - 12:32   I  

Ricardo Sa Pinto is een opmerkelijk figuur in de Belgische Jupiler Pro League. De oefenmeester van Standard laat zijn emoties wel eens de loop gaan en dat brengt soms opvallende taferelen met zich mee. De Portugees houdt zich echter de laatste tijd koest en ex-Anderlecht-doelman Filip De Wilde weet hoe dat komt.

De Wilde speelde een jaar samen met Sa Pinto bij Sporting Portugal. "Een heel warme persoonlijkheid. Een aanjager in de kleedkamer. Wat ik nooit zal vergeten: hij kon heel moeilijk tegen zijn verlies. Langs de andere kant was hij dan weer bijzonder gelukkig als we wonnen, ook bij de minder belangrijke zeges”, begint De Wilde over Sa Pinto tegenover HLN.

“Ricardo was in alles zeer emotioneel. Net door die emotionaliteit zag ik geen trainer in hem. Wij hadden een heel goed contact, ook al hebben we tegengestelde karakters. Ik voelde wederzijds respect. Hij is me zeker bijgebleven uit mijn periode bij Sporting. Een zeer vriendelijke, ontvankelijke man.”

Over het gedrag van Sa Pinto is de voormalig Rode Duivel ook duidelijk. “Ik denk dat hij zich in zijn beginperiode iets te fel wilde bewijzen - toen was het resultaat voor Standard veel belangrijker dan nu. De bekerwinst heeft hem gerustgesteld en rustiger gemaakt. (denkt na) Hij heeft zich moeten aanpassen aan onze voetbalcultuur. In het begin ging het er inderdaad wat over, met de wedstrijd op Anderlecht als dieptepunt. Daarna is het begrip voor hem gegroeid."

Poll: Sa Pinto is een goede coach?

TAGS  I  De Wilde  I  Sa Pinto  I  Standard  I  Anderlecht

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022