Club Brugge-doelwit komt naar buiten met een erg groot probleem

Club Brugge-doelwit komt naar buiten met een erg groot probleem
Vrijdag 18 mei 2018 - 21:01   I  

Boja Krkic stond ooit bekend als een zeer groot talent. De Spaanse aanvaller had naar verluidt 900 doelpunten in de jeugdrangen van Barcelona gescoord en was klaar voor het grote succes. Zo ver kwam het echter niet en na avonturen in Spanje, Engeland en Nederland kan Bojan nu terecht komen in de Jupiler Pro League, Club Brugge zou geïnteresseerd zijn.

Maar of het zo ver komt valt nog af te wachten. In een openhartig interview met The Guardian vertelt Bojan over een wel erg groot probleem. “Ik heb last van angstaanvallen”, laat Krkic weten. Het begon al op jonge leeftijd toen hij vergeleken werd met Lionel Messi.

“Er zijn veel dingen die de mensen niet weten. Ik ging bijvoorbeeld niet naar het EK in 2008 door die angstaanvallen, maar we zeiden dat ik op vakantie ging. Ik werd opgeroepen voor Spanje tegen Frankrijk, mijn internationaal debuut en er werd dan maar gezegd dat ik ziek was terwijl ik eigenlijk last had van angstaanvallen. Maar niemand wil daarover praten, voetbal is daar niet in geïnteresseerd.”

Op jonge leeftijd werd Bojan al overal herkend en met de komst van sociale media is dit alleen nog maar verergerd. “Mijn hart ging 1.000 slagen per minuut. Ik voelde mij duizelig, en ziek, constant, 24 uur per dag. Ik voelde ook constant druk in mijn hoofd, erg hard, dat nooit weg ging. Alles ging goed tot ik in de kleedkamer zat tegen Frankrijk. De paniek was overweldigend.”

Door zijn liefde voor voetbal is Bojan blijven doorgaan, maar de angstaanvallen zijn nooit weggegaan. Dit seizoen speelde de Kroatische Spanjaard op huurbasis bij Alaves maar keert hij terug bij Stoke City waar zijn contract eind juni afloopt. Club Brugge zou Bojan aldus gratis kunnen oppikken.

Poll: De druk die voetballers meemaken wordt onderschat?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bojan  I  Barcelona

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024