Moeskroen veegt OHL helemaal van de kaart, ook Kortrijk wint

Vrijdag 18 mei 2018 - 22:20   I

Vanavond stonden twee duels op het programma in play-off 2 van de Jupiler Pro League. Zulte Waregem had al forfait gekregen van het noodlijdende Lierse. Vooral de titel van topschutter was nog belangrijk, als Chevalier twee keer kon scoren dan sprong het over Harbaoui zijn 22 doelpunten. Dat gebeurde echter niet. Moeskroen veegde OH Leuven helemaal van de kaart en ook Kortrijk kon winnen.

Nog voor rust stond het al 5-0 in het voordeel van Moeskroen. Na doelpunten van Mbombo, de 18-jarige Spahiu, Amallah, Diedhiou en Dimitri Mohamed. De wedstrijd was gespeeld en na rust vielen er geen doelpunten meer.

Op het halfuur scoorde Jérémy Perbet op voorzet van De Smet. Tien minuten later liep Angban van Waasland-Beveren tegen een domme rode kaart aan. Vlak na rust werd de situatie nog moeilijker voor de thuisploeg na een pareltje van Ajagun. Vlak na die goal kon Waasland-Beveren toch nog iets terugdoen dankzij Ampomah, ook een fraaie goal.

Na bekijken van de VAR besloot scheidsrechter Visser de bal op de stip te leggen maar Thelin liet het na om gelijk te maken. Doelman Bruzzese pakte. In de slotminuut zorgde Hoxha op aangeven van Chevalier nog voor de 1-3 eindstand.

Poll: Harbaoui is de verdiende topscorer?