De Vlieger en Snelders zetten één grote verrassing in WK-selectie België

De Vlieger en Snelders zetten één grote verrassing in WK-selectie België
Zaterdag 19 mei 2018 - 08:55   I  

Maandag maakt Roberto Martinez zijn definitieve selectie voor het WK in Rusland bekend. De bondscoach moest de voorbije dagen en weken ongetwijfeld enkele belangrijke knopen doorhakken om tot een kern van 23 man te komen. Mocht Martinez nog twijfelen, dan krijgt hij nu wat goede raad van enkele analisten.

Als het van Geert De Vlieger afhangt, dan is dé verrassing in de selectie... Thomas Foket. "Op de rechterflank kies ik voor Foket. Hij heeft bij AA Gent bewezen dat hij in het huidige systeem van de Duivels heel goed kan functioneren. Hij kan de hele flank doen voor het geval er iets met Meunier gebeurt", zegt de analist in Het Nieuwsblad.

Eddy Snelders dacht ook aan Foket, maar kiest op zijn beurt voor een andere verrassing. “Ik had hem er ook eerst bij staan, maar hij is toch afgevallen. Als Meunier uitvalt, moet Alderweireld maar naar rechts schuiven. Aan de linkerkant kies ik voor Edmilson. Waarom niet? Ik heb hem in de gaten gehouden bij Standard tijdens Play-off 1. Wel, die kan de hele flank doen. Hij heeft een groot loopvermogen, is plichtbewust in het verdedigen. Hij steekt een handje toe. Ik zal zelfs meer zeggen: hij is gedisciplineerder in het verdedigen dan Limbombe en Carrasco", merkt Snelders op.

Van Meir: "Ik heb getwijfeld tussen Edmilson en Thorgan Hazard"

Eric Van Meir tot slot, is het niet eens met zijn collega's. “Ik heb getwijfeld tussen Edmilson en Thorgan Hazard, maar koos voor Thorgan omdat hij toch al een heel seizoen in een sterke, snelle competitie daadwerkelijk speelt. Edmilson heeft daar nog een hele weg af te leggen. In de spits laat ik Benteke thuis. Hij is niet in vorm en is te veel hetzelfde als Lukaku. Ze kunnen alvast niet samen spelen.”

Poll: Hoop jij dat Edmilson in de WK-selectie zit?

TAGS  I  De Vlieger  I  Snelders  I  Rode Duivels  I  Foket  I  Edmilson

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024